Fără ficţiune, povestea n-are farmec

Ştim cu toţii că marii scriitori (de cărţi, nu de bloguri), deşi scriu o poveste inspirată din fapte reale, sau ceva gen „Amintiri din copilărie”, nu pot sub nicio formă să păstreze firul subiectului exact aşa cum s-a întâmplat. Nu pot povesti exact cum şi ce a fost, pentru că povestea ar deveni extrem de plictisitoare.

Se spune că o dată cu ficţiunea, apare şi farmecul într-o povestire. Dacă nu e fixţiune, deşi lucrurile se leagă bine tare de tot cap la cap, nu există niciun ceva care să atragă atenţia.

Mă întrebam dacă şi în blogging se procedează la fel. Se spune că un blog sincer, care relatează lucrurile aşa cum au fost, sau care vorbeşte ca de la prieten la prieten cu cititorii, este unul de succes. Asta presupune să nu bagi ficţiune în povestirile tale?

Eu recunosc: au fost dăţi în care am fost obligat de împrejurimi (mint, aşa am vrut eu) să adaug puţină ficţiune în articolele mele. N-am spus cine ştie ce înflorituri şi nici n-am scris articole ale căror acţiune nu s-a petrecut, dar mai băgam acolo 1-2 fraze care nu erau chiar adevărate. Să-mi fie cu iertare, dar simţeam eu că subiectul e plictisitor fără acele fraze.

De atunci a trecut destul de mult timp, să fi fost vreun an de când n-am mai povestit ceva cu ficţiune în el, dar mă întreb dacă voi, ceilalţi, mai povestiţi câte ceva care nu s-a întâmplat exact aşa cum apare pe blog.

Tags:

9 Comments

 1. colaholicu 5 octombrie 2010
  • Cristian Florea 5 octombrie 2010
 2. colaholicu 5 octombrie 2010
 3. Roxana Călinescu 5 octombrie 2010
  • Cristian Florea 6 octombrie 2010
 4. Tanar jurnalist 6 octombrie 2010
 5. Luka D 16 octombrie 2010
  • Logo Design - Web Design | Recenzii Software 28 octombrie 2011
   • Cristian Florea 29 octombrie 2011

Leave a Reply