Cum au ajutat fanii de pe Facebook-ul Holcim la donarea a 4.760 de saci de ciment

Prin luna decembrie a anului trecut povesteam pe Facebook despre obradbeton.ro, un proiect interactiv semnat de Holcim, în cadrul căruia își invitau fanii de pe Facebook să răspundă unei întrebări pe zi, iar pentru fiecare răspuns corect, puneau deoparte un sac de ciment pe care urmau să-l doneze celor de la Habitat for Humanity (un ONG cunoscut pentru faptul că, încă din 1996, construiește în România case pentru nevoiași). Mi-a plăcut mult proiectul, așa că am intrat și eu în fiecare zi să răspund întrebărilor de acolo. Nu știu exact câți saci de ciment am donat, dar mă bucur că am putut ajuta.

Zilele trecute s-au numărat toate răspunsurile corecte și, pentru că am primit mai multe informații despre numărul de saci care urmează să fie donat, m-am gândit să-ți povestesc și ție despre asta. Eu cred că proiectele frumoase trebuie lăudate, iar informațiile despre ele trebuie date mai departe, că poate așa îi vom inspira și pe alții să facă lucruri în această direcție.

În infograficul de mai jos poți vedea cam ce se poate face cu 4.760 de saci de ciment. :D

holcim romania doneaza 4760 de saci de ciment

Iar dacă te întrebi ce se va face, efectiv, cu cei 4.760 de saci de ciment, să știi că împărțeala e cam așa:

  • 520 de saci la Moinești (județul Bacău), pentru construcția a două duplexuri de care vor beneficia patru familii.
  • 1.000 de saci la Ploiești (județul Prahova), pentru construcția unui cvaduplex, de care vor beneficia patru familii.
  • 2.200 de saci la Mediaș (județul Sibiu), pentru renovarea unei clădiri în vederea transformării în centru vocațional de training și construirea unui bloc cu 15 locuințe pentru persoane din grupuri vulnerabile.
  • 600 de saci în localități din Moldova, în zonele expuse inundațiilor, pentru consolidarea elementelor de protecție la viituri: șanțuri de canalizare viitură, canale de drenaj, supraînălțare zid de protecție, supraînălțare fundații garduri.
  • 280 de saci în județul Gorj, pentru o familie cu opt copii, a cărei casă se află în stare avansată de degradare.
  • 160 de saci în județele Olt, Dolj și Gorj, pentru reabilitarea caselor a 260 de familii extrem de sărace și renovarea a două școli din comunități vulnerabile.

Felicitări, Holcim, pentru inițiativă și pentru fanii pe care i-ai strâns în jurul paginii de Facebook!

Leave a Reply