Vodafone a lansat iPhone 7 în România. Uite ce-ar trebui să știi despre el

În ultimii 5 ani, Vodafone a acordat o atenție specială lansărilor de iPhone, făcând de fiecare dată câte-un eveniment pe această temă, chiar la miezul nopții. Eu am avut ocazia să particip la ultimele 3 evenimente de acest gen. Bineînțeles, vor mai urma și voi mai participa.   Anunțul important de astăzi este că poți găsi noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus la Vodafone. Chiar aseară, imediat după ora 00:00, au fost câteva persoane care au plecat acasă cu cel mai recent smartphone de la Apple.

Ce-ar trebui să știi despre noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus

 • vin cu două culori noi, Black (un negru mat) și Jet Black (un negru strălucitor). Ambele arată foarte bine, alături de celelalte culori cu care ne-am obișnuit deja.

culori iphone 7

 • vin cu iOS 10, cel mai recent sistem de operare Apple. Am scris aici cum mi s-a părut după ce l-am testat.
 • vin cu cea mai bună cameră foto care a fost vreodată pe un iPhone. În plus, iPhone 7 Plus are două camere, iar una dintre ele te va ajuta la un zoom mai bun. Apple a spus că această camera a fost regândită în așa fel încât să scoată fotografii mai bune chiar și atunci când nu prea e lumină. Poți vedea aici câteva fotografii făcute cu iPhone 7 noaptea.
 • butonul de Home a fost regândit. Acum nu mai poți apăsa pe buton, ci e o zonă touch screen, adică reacționează numai la atingeri.
 • nu mai există jack pentru căști. După 100 de ani de când s-a inventat mufa de căști de 3.5 mm, cei de la Apple au hotărât s-o scoată. În schimb vei găsi în pachetul noului iPhone o pereche de căști care se conectează prin portul lightning (portul cu ajutorul căruia îți încarci telefonul), dar și un adaptor care-ți permite să conectezi căștile normale, cu jack de 3.5 mm, în portul lightning.
 • are două difuzoare, unul în partea de jos și unul în partea de sus a telefonului, pentru o experiență mai bună la jocuri, muzică sau filme.
 • are un display cu 25% mai luminos și cu o claritate cum nu am întâlnit până acum la niciun iPhone.
 • o baterie care durează mai mult.
 • este rezistent la apă și la praf.
 • iPhone 7 se găsește la Vodafone cu prețuri începând de la 49 de euro, iar iPhone 7 Plus se găsește la Vodafone cu prețuri începând de la 179 de euro, la abonamentele RED89. Detalii găsești aici. De menționat ar fi și că Apple a fost luat prin surprindere de numărul mare de comenzi, așa că stocurile nu sunt încă foarte mari (nu numai în România, ci peste tot în lume).
 • Vodafone a lansat recent Supertnet 4G+, adică un internet pe mobil de două ori mai mai rapid decât am avut până acum. Am explicat aici cum funcționează tehnologia 4G+, dacă ești curios. De adăugat ar fi faptul că noul iPhone suportă aceste viteze la conexiunea de date. Am aflat aseară de la Andrea Rosini (Director, Consumer Business Unit Vodafone România) că la device-urile Apple nu scrie 4G+ în partea de sus a ecranului, deși viteza este de 4G+, pentru că Apple nu a inclus în softul lor și acest detaliu. În schimb, la device-urile Android care suportă 4G+, vei putea vedea în ce zone ai astfel de conexiune și în care nu ai. Momentan, sunt peste 300 de localități în România care suportă viteze 4G+.

iphone 7 la vodafone romania

Leave a Reply