Luni…

Luni... 1 | Cristian FloreaE luni dimineaţa şi totul pare înceţoşat. Nimeni nu mai vrea să audă de el şi parcă şi părinţii l-au uitat. Mama nu mai stă în bucătărie ca până acum să-i pregatească pachetul pentru şcoală, iar tata nu mai vine la el în cameră să-l trezească spunându-i ca a dormit destul. O nouă săptămână zbuciumată începe să-şi facă simţită prezenţa încă de la primele ore ale dimineţii.

A crescut acum. Nici nu şi-a dat seama cum timpul nepăsător a trecut pe lângă el ca apa peste pietrele de pe fundul râului.
De ce totul se schimbă odata cu trecerea timpului? De ce nu putem fi mereu la fel şi de ce nimeni nu ne poate garanta succesul? Sunt doar câteva din întrebările fără răspuns pe care şi le tot punea.
De ce trebuie să ne trezim de fiecare dată din cauza ceasului deşteptător şi să aşteptăm să se termine şi ziua aceasta? De ce nu putem pur şi simplu să ne ridicăm dimineaţă din pat şi să ne spunem: „Astăzi va fi o zi perfectă şi nu vreau să se termine niciodată”. Vrem să trecem peste lucrurile de care ne-am plictisit foarte repede fără să ne dăm seama ca fac parte din viaţa oricărui om. Greutăţi, nevoi, griji, totul vrem să se ducă repede şi să rămână numai bucuriile şi succesele.

Vrem să scăpăm de părinţi ca să fim pe cont propriu dar mai târziu ne va fi dor de ei.Vrem slujba noastră şi colegii de munca alături de care să râdem şi să ne simţim bine, dar dacă tu ajungi sus şi ei rămân pe loc nu mai este totul la fel.

Vrem ceva şi nu ştim ce. Ne învârtim în jurul unui cerc ce se termină odată cu sfârşitul vieţii noastre. Ne dorim de toate şi ne dăm seama într-un sfârşit că alegerile au fost foarte proaste. Vrem să ajungem în centrul cercului şi ne dăm seama unde este calea razei acestuia deabia când ne stingem din viaţă.
De ce centrul cercului nu poate fi mai uşor de atins? De ce ne vine câteodată să renunţăm la tot deşi ştim că n-o vom face? De ce ajungem în momente în care ne-am dori să nu ne fi născut sau ne dorim moartea dacă suntem conştienţi de faptul că avem o menire pe lumea aceasta şi că putem face ceva pentru a scăpa de gândurile negre? De ce?
În ce fel de lume trăim? Care este scopul nostru aici?

6 Comments

  1. Agkelos 11 decembrie 2008
  2. Cristian Florea 11 decembrie 2008
  3. CarmenPunkGirl 11 decembrie 2008
  4. Cristian Florea 11 decembrie 2008
  5. Andrei 27 octombrie 2009
    • Cristian Florea 28 octombrie 2009

Leave a Reply