Mi-am pus un formular de comentarii mult mai atractiv. Sper să vă placă

formular de comentarii cu jetpackMi-am instalat plugin-ul Jetpack acum ceva timp pentru că voiam să am în Admin Panelul blogului meu statistici ca pe WordPress.com. Nu ştiu cât de exacte sunt, dar îmi place că evidenţiază foarte bine numărul de vizitatori care-ţi vin de pe un anumit site, că statisticile se actualizează aproape instant şi că e mult mai uşor să văd ce s-a întâmplat până la ora asta cu blogul meu uitându-mă la ce-mi oferă plugin-ul ăsta, decât dacă intru în contul de Google Analytics.

Jetpack, pentru cei care nu ştiau, este o suită de plugin-uri, care le oferă celor cu WordPress self hosted şansa de a avea câteva funcţii pe care până acum le-ar fi găsit doar pe wordpress.com.

Aşa cum spuneam mai sus, îmi instalasem JetPack-ul pentru WP.com Stats, dar astăzi am hotărât să testez şi formularul de comentarii cu care vine. Mi-a plăcut pentru că arată mult mai user friendly decât cel pe care-l aveam eu şi pentru că le oferă comentatorilor ocazia de a se loga cu contul de Facebook, Twitter, sau WordPress.com în momentul în care vor să comenteze, asta dacă le este prea lene să completeze manual câmpurile „Nume”, „Email” şi „Website”.

Formularul de comentarii de la Facebook a rămas neschimbat, deci din punctul ăsta de vedere n-aveţi de ce să vă faceţi griji.

Am apreciat faptul că formularul ăsta îi lasă pe oameni să se logheze cu diferite conturi, aşa cum am zis şi mai sus şi, pe lângă asta, salvează şi cookies. Adică dacă tu te loghezi cu contul de Twitter şi apoi te răzgândeşti, câmpurile „Nume”, „Email” şi „Website” vor rămâne completate cu datele tale de Twitter când vei reveni, ca să nu fie nevoie să-ţi introduci datele manual. Bineînţeles, dacă vrei să le schimbi, nu te opreşte nimeni.

Aşadar, ce părere aveţi despre formularul de comentarii? Dar, mai ales, folosiţi Jetpack?

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • Alex 24 Aug 2012, ora 17:38

  Dacă nu eşti conectat pe wordpress, dar comentezi cu o adresă de mail cu care ai cont pe wordpress, te pun să te loghezi. Asta mi se pare de căc*t. În rest, arată bine, e mult mai user friendly, deci de folosit.

  • Florea Cristian 24 Aug 2012, ora 17:41

   Hmm, asta nu observasem. Mersi că mi-ai zis!

   • Alex 24 Aug 2012, ora 18:01

    P.S: fii atent la titlul SEO al arhivelor.

   • Florea Cristian 24 Aug 2012, ora 18:56

    Am corectat. Mersi!

  • Radu 24 Aug 2012, ora 21:11

   mii de draci îmi face chestia asta acolo unde o întâlnesc… să nu te lase să comentezi fără să fii logat. O porcărie, scuzați limbajul!!

  • Florea Cristian 25 Aug 2012, ora 14:26

   Ceva-i dubios. Am încercat să comentez cu adresa de wordpress.com fără să fiu logat şi nu mi-a cerut să mă loghez. Mai testez, oricum.

 • Catalin 24 Aug 2012, ora 18:20

  Da e mai fain asta.. mai simplist si ascuns :)

 • CostinC.info 25 Aug 2012, ora 10:11

  Era mai fain înainte…

  • Florea Cristian 25 Aug 2012, ora 14:15

   De ce? :D

   • CostinC.info 25 Aug 2012, ora 16:11

    Vad ca acum merge si fara sa ma loghez pe wordpress. :D Asta era problema. :D

   • Florea Cristian 25 Aug 2012, ora 16:49

    Nu i-am făcut nimic, oricum. Cred că a văzut că nu le convine oamenilor şi s-a îndreptat singur. :))

 • frapex 20 Dec 2012, ora 11:13

  este mult mai frumos acest sistem decat cel default

  • Cristian Florea 20 Dec 2012, ora 11:33

   Mă bucur să aud că-ţi place.

 • Dana 6 Mai 2013, ora 22:24

  Aleluia! Am dat un search pe goagal :”cum schimb formularul de comentarii in wordpress” si il gasesc pe Cristi care imi da un super sfat pe care l-am urmat! Este mult mai bine acum! Traiasca! ;)