Nu foloseşti Google+, dar poţi apăsa pe +1

Google+ n-a fost primit tocmai ok în rândul oamenilor prezenţi pe online. Deşi foarte mulţi guru Social Media din străinătate spun că în viitor Google-ul va da ora exactă când vine vorba de reţelele de socializare, momentan oamenii activi pe online de la noi preferă să rămână la Facebook sau, mai nou, la Pinterest. Dar lucrul ăsta sunt sigur că l-aţi observat şi voi, chiar dacă nu v-aş fi spus eu.

Suntem cu toţii conştienţi de faptul că search-urile pe care le facem pe Google, mai nou, sunt influenţate de recomandările făcute de prietenii noştri. Altfel spus, văzând că nimeni nu le foloseşte noua reţea de socializare, cei de la Google au hotărât să ne-o bage pe gât. Adică dacă noi doi am interacţionat cumva pe Google+, iar tu dai +1 unei pagini, în momentul în care caut ceva pe Google, pagina căreia i-ai dat tu +1 are destule şanse să-mi apară printre primele rezultate. De ce? Pentru că Google consideră că tu-mi eşti prieten şi, implicit, că eşti în stare să-mi faci recomandări de calitate.

Revenind la titlu, observ că foarte mulţi oameni se feresc de butonul +1 şi deşi îl integrează pe blogurile personale, nu îl folosesc atunci când îl întâlnesc pe alte bloguri. Altfel spus, dacă ajung pe un articol care are vreo 30 de Like-uri pe butonul de la Facebook, când vine vorba de Google+, butonul nu arată mai mult de +2, iar asta în cazurile cele mai fericite.

Din ăia 30 care au dat Like, sunt sigur că mai mult de jumătate au conturi de Google+ pe care nu le folosesc. Totuşi, deşi nu sunt deloc activi acolo şi nu îi interesează cine şi în ce fel de cerc i-a adăugat, treaba recomandările funcţionează oricum. Adică nu interesează pe nimeni că tu nu scrii nimic pe Google+, atât timp cât îmi poţi influenţa căutările, dar refuzi s-o faci.

Nu credeţi că ar trebui ca şi butonul +1 să mai fie şters de praf din când în când? Fie că-ţi foloseşti contul de Google+, sau nu, e bine să dai +1 măcar ca cei care te urmăresc pe tine să vadă în căutări că ai apreciat anumite pagini.

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • Neydamn 2 Mar 2012, ora 17:55

  Asa e mai bine ? :D Oricum sunt toti obisnuiti cu Facebook-ul probabil de aia se feresc de +1.

  • Florea Cristian 2 Mar 2012, ora 17:59

   E foarte bine aşa. Dar să respecţi treaba asta şi pe celelalte bloguri pe care le vizitezi, că link-urile mele ştiu unde le găsesc. :))

 • Madalin Blidaru 2 Mar 2012, ora 18:50

  Eu, unul, am inceput sa apreciez Google+

 • Petru 2 Mar 2012, ora 18:54

  La mine google plus functioneaza cel mai bine. Sunt in peste 500 de cercuri, pe cand pe facebook am doar 70 si ceva de like-uri. Chestia cu search-urile nu prea o folosesc, obisnuiesc ca atunci cand caut ceva s-o fac deconectat.

 • Stefan Murgeanu 2 Mar 2012, ora 19:25

  „Din ăia 30 care au dat Like, sunt sigur că mai mult de jumătate au conturi de Google+ ”

  esti sigur? in Ro sunt peste 4 milioane de conturi pe FB, crezi tu ca exista peste 2 mil de conturi pe G+ ? ;)

  • Florea Cristian 2 Mar 2012, ora 23:13

   Nu, dar majoritatea oamenilor care citesc blogurile pe care le urmaresc si eu, sunt tot persoane care desfasoara multe activiati online. Si pe unii ii am si eu in diferite cercuri, sau ma au ei pe mine.

   • Stefan Murgeanu 3 Mar 2012, ora 07:12

    dar sa nu uitam totusi ca noi, cei care activam online, suntem o minoritate infima fata de marea masa a celor care intra pe internet doar pt glume, poze si poke-uri cu prietenii

    vezi si articolul lui chinezu: http://chinezu.eu/2012/03/01/nu-intereseaza-nimeni-cum-functioneaza-facebook/ ;)

   • Florea Cristian 3 Mar 2012, ora 07:35

    Da, aici ai dreptate, dar eu cred ca marea masa a celor care intra pe internet, nu prea citesc blogurile noastre. Asa cum ai spus si tu, ei intra pentru glume, poze si poke-uri cu prietenii.

 • bumb daniel 2 Mar 2012, ora 20:00

  eu folosesc toate serviciile google, deci si G+ ,folosesc si facebokul doar pentru că sunt multi prieteni pe el altfel nu l-as folosi .
  google pentru mine e pe locul întâi pentru că am tot ce vreau într-un loc.

  • Florea Cristian 2 Mar 2012, ora 23:19

   si nu esti singurul. foarte multi folosesc google+ din comoditate. probabil asta va face ca google+-ul sa aiba succes in viitor.

 • Sebastian 3 Mar 2012, ora 20:28

  Mi se pare ciudat g+, nu e prea interesant, mi se par prea laudatori, eu sustin facebook-ul.

 • d-petre 3 Mar 2012, ora 20:40

  Folosesc si G plus si facebook si twitter … si parca fiecare e altceva.

  • Florea Cristian 5 Mar 2012, ora 17:14

   Deşi se spune că Google+ e copia Facebook-ului şi a Twitter-ului, aşa cum zici şi tu, fiecare are ceva al lui.

 • Gabriel Ursan 3 Mar 2012, ora 23:36

  Sunt convins ca oamanii inca nu s-au obisnuit cu butonul de Google +1 si de aceea nu-l folosesc. Facebook este pur si simplu mai popular. Inca.

  Eu nu prea ma feresc sa dau +1 la ce imi place si pot spune ca imi este chiar mai la indemana. Parca e mai ok creat pentru asta, deoarece butonul +1 nu inspira doar „imi place”, ci si „de citit” sau „interesant”. Exemplu: ar fi culmea sa dai like unui material in care se povesteste despre un copil bolnav de cancer si in care se indeamna la strangere de fonduri. E clar ca nu iti place situatia si e frustrant sa stii ca singura posibilitate ca sa promovezi materialul e sa apesi Like. Aici intervine multitudinea de interpretari oferita de butonul +1. Parerea mea.

  • Florea Cristian 5 Mar 2012, ora 17:15

   Da, ai dreptate, dar ca să nu ajungi să dai Like unui articol trist, Facebook a oferit posibilitatea de a selecta ca pe buton să scrie „Recomandă” în loc de „îmi place”. Bineînţeles, foarte puţini folosesc acest buton pe blogul lor şi sunt şi mai puţini care îl apasă. Unii, dacă nu văd că scrie „Like”, nu se ating de butonul în cauză.

 • Sebastian 4 Mar 2012, ora 21:14

  Facebook e una, g+ e alta, in rest la restul nu le gasesc rostul.

 • Marin 6 Mar 2012, ora 01:07

  Toate acestea arata , ca nu este alceva decat control si manipulare si se vede clar cine are controlul. FIECARE VREA SA FIE PRIMUL