Cuvântul Oxford al anului 2015 este un emoji: ? (P)

Fenomenul emoji a apărut în 1999 pe anumite telefoane mobile din Japonia, dar a început să fie cunoscut publicului internațional când cei de la Apple au hotărât să le introducă și pe iPhone. Acum, câțiva ani mai târziu, fiecare sistem de operare (fie că e pentru telefon sau pentru laptop) poate citi emojiurile, iar asta, din punctul meu de vedere, face comunicarea mai facilă.

Revenind la titlu, în 2015, Oxford Word of the year a fost: ?, descris ca „Face With Tears of Joy, part of emoji”, asta după ce în august 2013 au hotărât să introducă în dicționarul Oxford și acest cuvânt, emoji, cu descrierea „a small digital image or icon used to express an idea or emotion in electronic communication”. Totodată, prin 2014 a fost lansată o rețea socială (numită Emojili) pe care se putea comunica doar prin intermediul emojiurilor.

Ca să încurajeze emojionarea mesajelor (a emojiona = a comunica emoțiile cu ajutorul emojiurilor ?), cei de la Vodafone s-au gândit să facă niște oferte interesante pentru utilizatorii de Cartelă. Practic, acum ai 5 GB de net bonus la orice extraopțiune mai mare de 5 Euro și valabilitate până la 35 de zile. Fiecare ofertă are acum un emoji reprezentativ. Te invit pe pagina campaniei ca să vezi mai multe detalii.

vodafone - oferta emoji

Îmi place asocierea ofertelor cu câte un emoji și adăugarea de internet și valabilitate în plus pentru a-i lăsa pe utilizatori să se joace mai mult cu emojionarea lucrurilor pe care le comunică. Bineînțeles, asta și pentru că eu folosesc emojiurile foarte des, atât în mesajele private, cât și în statusurile de pe Facebook. Preferatul meu e, nu se putea altfel, unul cu bicicletă: ?. Al tău care e?

Leave a Reply