Poate vrei ca un widget să nu-ţi mai apară pe toate paginile blogului

Despre sport, bere şi despre WordPress cred că n-am să mă opresc niciodată din scris, indiferent de direcţia în care o va lua acest blog. Azi mai adaug un articol despre WordPress. Mai exact, despre suita de pluginuri Jetpack, despre care am mai scris de câteva ori aici.

Îmi place atât de mult pluginul acesta, încât simt nevoia să-l laud cu fiecare ocazie. Cu o singură instalare ţi se oferă vreo 28 de pluginuri pe care le activezi sau nu în funcţie de necesităţi. Iar partea interesantă e că pluginurile acestea sunt îmbunătăţite la fiecare update, ba chiar din când în când mai adaugă şi câte ceva nou pe listă.

Azi, spre exemplu, am văzut că trebuie să fac update la versiunea 2.4 şi, aşa cum fac de obicei, înainte să dau click pe „Install”, citesc cu ce vine nou update-ul. Iar azi a adus, printre altele, opţiunea de Widget Visibility.

Adică dacă ai un widget care vrei să apară numai pe o anumită pagină sau, invers, care nu vrei să apară pe o anumită pagină, Widget Visibility îţi oferă ocazia asta. Aşa am selectat eu ca widgetul cu ultimele articole să nu mai apară pe Homepage. Că dacă tot eşti pe prima pagină, vezi deja articolele în ordine cronologică şi nu mai are rost să mai ocup spaţiul în sidebar cu aşa ceva.

ultimele articole widget visibility

Aşa cum era de aşteptat, ideea nu e nouă. Am mai folosit Widget Logic în trecut pentru a selecta când şi unde să-mi apară widgeturile. L-am scos atunci când am început să şterg pluginurile de care nu aveam neapărată nevoie (cu cât mai puţine pluginuri, cu atât mai puţine scripturi care să ruleze la încărcarea paginii). Acum mă bucur că, fără să instalez nimic în plus, pot să selectez când şi unde să-mi apară widgeturile.

M-am gândit că-i util să ştiţi că vine Jetpack-ul şi cu opţiunea asta. :D

12 Comments

  1. Dragos Geornoiu 30 august 2013
  2. Tudor 30 august 2013
  3. Gabriel Ursan 31 august 2013
    • Cristian Florea 31 august 2013
  4. Florin Moroșan 31 august 2013
    • Cristian Florea 31 august 2013
  5. Ciprian 31 august 2013
  6. Mircea 23 noiembrie 2013

Leave a Reply