Proaspăt întors de la caravana Samsung din Focşani, permiteţi-mi să raportez

Dacă aţi ratat primul articol pe tema asta, îl găsiţi pe această pagină. Am fost în liceul care a încercat să mă înveţe carte preţ de 4 ani. Acolo a venit şi o echipă de la Samsung, a venit şi Aurora Mateiuc de la eJobs şi, în cadrul Samsung Trends of Tomorrow, le-au vorbit elevilor despre tehnologie, CV-uri şi cum îi poate ajuta Social Media atunci când se hotărăsc să aplice pentru un job.

Practic, au încercat să-i facă să conştientizeze că ceea ce publici pe Facebook e mai important decât crezi tu, că un angajator te caută pe Google înainte să se hotărască dacă te angajează, iar activitatea ta de pe internet cântăreşte foarte greu în momentul în care vei dori să fii angajat. Mi-a plăcut că la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, la prima întâlnire cu elevii, toţi aveau conturi de Facebook. Iar la a doua a fost o singură persoană care n-avea (încă). Contează tare mult să fii obişnuit cu reţelele de socializare în momentul în care îţi găseşti un job, fie că e online sau nu, iar faptul că toţi au înţeles că trebuie să fie pe Facebook e mare lucru. Am scris asta pentru că, din câte am înţeles, la nici unul dintre oraşele în care a mai mers caravana (şi-au fost vreo 9) nu au mai fost atât de multe conturi de Facebook în sală. #oamenidesocialmediademici, ce să mai?

Eu doar am asistat la discuţii, deşi uneori simţeam nevoia să intervin şi să povestesc puţin din umila mea experienţă, cu speranţa că va ajuta pe cineva, cândva, cumva. M-am bucurat, în schimb, că elevii au fost liniştiţi şi au ascultat tot ceea ce li s-a povestit. Pentru asta îi apreciez şi îi felicit. Şi ştiu că ştiu că informaţiile de-acolo nu-s atât de uşor de digerat dacă nu prea ai treabă cu online-ul, chiar dacă echipa de la Samsung le-au împachetat tare frumos.

Şi m-am bucurat că am putut merge la liceu implicat într-o campane care scoate online-ul şi tehnologia în faţă. Sper că şi elevii au învăţat câte ceva de aici, că pentru mine a fost o experienţă foarte interesantă.

Tags:

One Response

  1. Şerban Stănescu 7 noiembrie 2013

Leave a Reply