Probabil cea mai faină campanie care te îndeamnă să vii la vot

Aseară, la conferinţa de marketing sportiv, chiar înainte de plecare, Lorand Balint Boti, de la Agenţia Leo Burnett România, ne-a arătat în premieră clipurile de mai jos. Azi a spus că or să apară şi pe YouTube. Am tot aşteptat să le revăd, că ne spun foarte simplu de ce trebuie să mergem la vot. O să te tot loveşti de ele şi la TV. :D

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Spanac 24 Oct 2014, ora 16:55

  Foarte mișto. Baba Novac face toți banii!

  • Cristian Florea 24 Oct 2014, ora 18:15

   Clipurile în sine fac toţi banii. :))

   • Andrei 26 Oct 2014, ora 22:08

    Sunt foarte bine gandite. E păcat că există și oameni care instigă la anularea votului. Chiar în seara asta am dat peste acest clip într-un comentariu pe fb.
    https://www.youtube.com/watch?v=zubHFbFdR-I

   • Cristian Florea 27 Oct 2014, ora 11:11

    Pe mine m-a amuzat clipul ăsta. :)) Zici că-i reclamă la Counter Strike.

 • Razvan 26 Oct 2014, ora 16:17

  Ironic, domnitorul care a legat iobagii de glie e folosit ca exemplu pentru a sustine un proces democratic; mai urmeaza sa apara bucatarul ala gras din juriul Master Chef intr-o reclama la o sala de fitness.

  Trist e insa ca nu se prinde lumea ca toate campaniile astea pro-vot sunt sustinute (si costa !) tot de partidele politice, pentru ca le deserveste interesul. Prezenta la vot nu va afecta semnificativ balanta intre candidati (statistica e tot aia), dar implicarea cat mai mare in procesul electoral il valideaza si sporeste credibilitatea candidatilor si a saradei electorale in sine. Daca tot luam democratia in brate am putea sa respectam si alegerea de a nu vota, indiferent pe ce criterii se face.

  • Cristian Florea 26 Oct 2014, ora 18:09

   Prezenţa la vot în 2009 a fost de vreo 53% din totalul populaţiei cu drept de vot. Nu cred că cei care au stat acasă n-ar fi afectat semnificativ balanţa.

  • Iulian 26 Oct 2014, ora 21:32

   Opinia ta e de rasu-curcilor.
   Tot statistic e demonstrat ca majoritatea celor care nu voteaza sunt votanti potentiali de dreapta. Dupa logica ta „de fier forjat”, proportia de la vot se pastreaza si in randul celor care nu voteaza.Pai atunci, sa alegem un esantiona de 10 oameni care sa voteze, ca proportia oricum se va pastra si ce rost are sa cheltuim atatia bani.

 • Razvan 27 Oct 2014, ora 00:04

  Fiecare e liber sa creada ce vrea, asta nu modifica cu nimic sondajele preelectorale, care sunt facute pe esantioane reprezentative pentru toata populatia (nu doar cei care se vor prezenta la vot). Si precum am observat si in trecut, eroarea e in jurul a 1-2%, mult prea mica pentru a modifica ierarhia in cazul de fata. (Iar daca n-ar fi frauda electorala, probabil eroarea ar fi si mai mica).

  Daca ar fi sa facem educatie electorala pe bune, mesajul ar trebui sa fie ceva gen „Votand raul cel mai mic am ajuns aici*. Alege schimbarea. Voteaza pe cine te reprezinta.” Dar na, e reality check, nu mai poti sa gadili orgoliul spectatorului ca a salvat democratia, puii de foca si padurea tropicala cu stampila lui.

  aici* = 35 dintre cei care fac legi au dosare penale, cam toti candidatii prezidentiali au reputatie foarte indoielnica, partidele care guverneaza tara sunt in principiu organizatii mafiote iar justitia, presa si serviciile secrete sunt doar niste unelte folosite in scop politic de cine le are in mana.

 • Un sictirit 28 Oct 2014, ora 14:18

  Din pacate e o reclama adresata tinerilor din ziua de azi… celor care abia iau BAC-ul.

  Oricine are putina cultura generala stie ca razesii lui Stefan aveau functii asigurate pe viata si chiar aveau pentru ce lupta. A-si „baga ….” insemna sa moara la modul propriu, iar copiii sa le fie dusi la Stanbul.

  Oricine are putina cultura generala stie ca Mihai Viteazu’ a fost cel care a legat taranii de pamant ca sa-si multumeasca boierii (si pe Novac printre ei)… si ca dupa acest gest a avut nevoie de mercenarii lui Basta sa se mai poata lupta cu turcii. Finalul a fost pe masura gestului…

  Dupa ce au luptat cu turcii, tot la domnii Fanariote am ajus…Tot sub influenta lor am stat o groaza de ani…doar ca unii au murit, prostiti, iar altii au profitat din plin.

  • Cristian Florea 28 Oct 2014, ora 14:51

   Eu cred că mesajul trebuie privit de la suprafaţă, nu trebuie intrat atât de mult în detalii. Dar doar cred, că n-am de unde să ştiu ce a fost în mintea creatorilor.

   • Razvan 28 Oct 2014, ora 15:45

    Pai acolo o sa si aiba vreun efect, la cei care nu trec prea multe prin filtrul gandirii. Sigur ei vor salva Romania cu votul lor :).