Invitație la un altfel de spectacol. Unul care are succes de 60 de ani încoace :D

Vreau să te invit la cea mai mare producție privată a unui musical din România, unul care a avut nevoie de implicarea a peste 200 de oameni pentru a fi pus în scenă. Un spectacol care are succes de 60 de ani încoace și care, în sfârșit, a venit și în România. E vorba de My Fair Lady, un spectacol care nu se compară cu nimic din ce-ai văzut până acum în țara noastră și care e pus în scenă de Grand Cinema & More.

Pe lângă povestea impresionantă, My Fair Lady vine și cu un decor superb, niște costume grozave (200 în total, făcute de Oana Botez), 70 de actori și 27 de instrumentiști. Acum hai să vezi câteva imagini de la reprezentațiile trecute, ca să înțelegi de ce mi se pare fabulos.

 

Cred că My Fair Lady e genul de spectacol pe care trebuie să-l vezi cel puțin o dată în viață. Mi se pare impresionant că străinii au săli de spectacole care funcționează de 50 – 60 de ani și în care se joacă de fiecare dată același musical. Ca să ajungem atât de departe, cred că trebuie, înainte de toate, să înțelegem punerile în scenă de acest gen și să învățăm să le apreciem. Când vom ști să apreciem aceste spectacole, vom reuși să le producem mai des.

My Fair Lady ar trebui văzut atât pentru că este un spectacol grozav, cât și pentru a încuraja în România acest gen de reprezentații, care se fac extrem de rar. Dacă vom cumpăra toate biletele din cele 4 zile de My Fair Lady (13, 14, 15, 16 octombrie), sigur vom ajuta la dezvoltarea unei astfel de nișe în România.

Referitor la distribuție, în toate cele 4 zile avem:

 • Eliza Doolittle – Irina Baiant și Ana Maria Georgescu;
 • Professor Henry Higgins – Richard Balint și Ernest Fazekas;
 • Alfred Doolittle – Ionuț Burlan;
 • Colonel Hugh Pickering – Catalin Neamțu și Adrian Nour;
 • Mrs. Higgins – Aura Călărașu;
 • Freddy Eynsford-Hill – Florin Budnaru și Filip Ristovski;
 • Zoltan Karpathy – Ovidiu Usvat;
 • Mrs. Pearce – Oana Rusu și Diana Alexandra Vladu.

Dar hai să-ți arăt și câteva #casastiti-uri despre musicalul My Fair Lady, ca să-l cunoști mai bine. :D

 • Eliza Doolittle, unul dintre personajele din piesă, își are rădăcinile în mitologia greacă. Eliza este o florăreasă care învață să devină o persoană de viță nobilă. Personajul este inspirat din lengenda Pygmalion and Galatea, care spune povestea unui sculptor care a vrut să sculpteze femeia perfectă, iar după ce a făcut asta, s-a îndrăgostit de ea.
 • Spectacolul nu s-a numit de la început My Fair Lady. Inițial l-au numit Liza, apoi au mers pe varianta Lady Liza. Au încercat și Fanfaroon, un jargon britanic tradus ca „lăudăros” și abia când au găsit numele My Fair Lady și-au dat seama că acesta o să fie cel de succes.
 • Prima reprezentație My Fair Lady a fost repetată fără nicio schimbare timp de 6 ani și jumătate, fiind pusă în scenă de 2717 ori în acest timp. Așa a devenit spectacolul care a rezistat cel mai mult pe Broadway fără nicio schimbare.

În încheiere, reiau faptul că My Fair Lady se joacă pe 13, 14, 15 și 16 octombrie la Grand Cinema & More. Biletele se pot cumpăra de aici.

foto: My Fair Lady România

Leave a Reply