Câteva statistici după 2 ani de la venirea Uber în România

Zilele trecute am fost la conferința de presă care marca 2 ani de la venirea serviciului Uber în România. Nu știu când au trecut cei doi ani, dar știu sigur că suntem mulți cei cărora ne-a făcut viața puțin mai ușoară. În momentul actual, sunt peste 250.000 de persoane care au mers cu o mașină Uber cel puțin o dată pe teritoriul țării noastre. În prezent, România este pe locul al doilea în Europa Centrală și de Est la numărul de utilizatori Uber. Pe primul loc se află Polonia.

Pentru cei care nu știu, Uber este disponibil în 4 orașe din România. Vorbim de București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara. În București, în momentul de față, media de așteptare a unei mașini Uber este de 4 minute, iar cele mai multe comenzi se înregistrează în serile de vineri și sâmbătă.

Uite și evoluția timpului mediu de așteptare pentru o mașină Uber. Ce vezi cu albastru închis înseamnă un timp de așteptare sub 2 – 3 minute.

Uber - ETA GIF

Și evoluția locurilor din care se comandă curse.

Uber - Pick-up Gif

Totodată, împreună cu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), Uber a făcut un sondaj în rândul a 1118 tineri din București și Cluj, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Las mai jos un infografic în care poți vedea rezultatele studiului.

Infografic Uber

În încheiere, mai am trei lucruri de notat:

1. Am văzut la Radu că dacă vrei să știi câte curse Uber ai efectuat până acum și cât timp ai stat în trafic în mașinile Uber, poți verifica aici. Cam așa arată statisticile mele:

istoric uber cristian florea

2. În urma fiecărei curse, șoferii îți acordă un calificativ. Dacă vrei să vezi care e calificativul contului tău de Uber, intră aici și scrie numele contului. Calificativul meu e de 4,92 stele. Au fost câțiva cărora nu le-a plăcut de mine și mi-au dat mai puțin de 5 stele, se pare. :))

3. Dacă nu ai cont Uber, poți să-ți faci unul pe acest link și primești o cursă gratuită în valoare de 15 lei.

Tags:

Leave a Reply