De vorbă cu studenții de la International Recruitment Forum 2017

La finalul lunii octombrie, prietenul Marius Matache a fost în Elveția, la International Recruitment Forum 2017, la invitația celor de la IntegralEduInternational Recruitment Forum este un eveniment care are loc de două ori pe an și care reprezintă un liant între Universitățile din Elveția care fac parte din Swiss Education Group (5 Univeristăți la număr) și studenții care caută un loc de muncă sau un internship.

Despre eveniment, Marius a scris deja mai multe articole, pe care le vei putea accesa la finalul acestei postări. Totuși, articolul despre discuțiile pe care le-a avut cu studenții și motivele pentru care au ajuns acei studenți la IRF 2017, a hotărât să-l publice aici, ca un guest post.

Sunt sigur că acest articol le va fi util celor care doresc să studieze sau să lucreze în străinătate, iar dacă mai ai întrebări pe tema asta, poți lua legătura direct cu cei de la IntegralEdu.

Pentru că ei sunt principala categorie de participanți la International Recruitement Forum 2017 (IRF 2017), am stat de vorbă cu mai mulți studenți ai Swiss Education Group (SEG), pentru a vedea care sunt obiectivele lor legate de studii și de carieră.

Yoanna Marinova e din Bulgaria, venise la IRF 2017 în căutarea celui de-al doilea internship, dar lucra și ca asistent pentru studenți în echipa de recrutare pentru un hotel de 5 stele construit la sfârșitul secolului 19 care căuta studenți interesați de un stagiu la ei.

A ajuns în Elveția pentru că a pierdut un pariu cu mama ei; pariul era că dacă eșuează în ce voia să urmeze, urma să meargă în altă țară și să studieze ce alegea mama (ea voia să fie actriță și… n-a fost să fie!). Se vede în industria hotelieră, voia ca ultimul internship să fie în SUA.

Diana, din Kazahstan, mi-a spus: Am trăit o bună parte a vieții în Coreea de Sud, am aflat de IHTTI de la un prieten al părinților, am ales această instituție pentru că este un mix între o școală de design și una de hospitality. Kazahstanul este o țară mare, cu un potential uriaș, dar căreia îi lipsește resursa umană de calitate (n.a. vi se pare cunoscut?) care să o dezvolte. Încerc să îmi găsesc un internship de calitate, ca un prim pas spre o carieră de succes. Îmi propun să mă întorc în Kazahstan pentru a duce ideea de hospitality la un nou nivel.

Leo Jorda e franțuzoaică, sora ei a studiat de asemenea la SEG. A fost întotdeauna pasionată de cultura altor țări, dar perioada aici i-a dezvoltat pasiunea pentru sustenabilitate, așa că probabil la sfârșitul studiilor la IHTTI ar fi tentată de o carieră într-un departament de CSR al unei companii multinaționale.

Primul internship a fost în Barcelona, acum căuta ceva mai în nord (Islanda, Norvegia, Amsterdam), avusese deja un interviu cu un hotel în Islanda, iar după discuția noastră urma să meargă la un altul cu… Disneyland Paris. De ce Disneyland? Pentru că, dacă nu știți, ei au inclusiv hoteluri în parcurile de distracții. În plus, Leo, fiind anul doi, căuta un internship pe organizare de evenimente.

Studenți români ai universităților SEG

Sebastian e din Sibiu, l-am întâlnit la Cesar Ritz, fiind unul din ghizii grupului meu. Vede potențialul orașului de unde a plecat și își propune să se întoarcă acolo, chiar dacă mai curând într-o companie, decât într-un hotel.

La fel gândește și Lilla, originară din Baia Mare, pe care am cunoscut-o la IHTTI. Nici ea nu vrea industrie hotelieră, se vede mai curând în departamentul de marketing al unui brand de lux, desi e convinsă că poate fi designer al unui hotel nou-creat. Ca și Sebastian, vrea să se întoarcă în țară, crede că absolvirea unei școli în Elveția, plus experiența internshipurilor în lume, îi poate asigura oportunități importante în România în hoteluri de top.

Diana a terminat la Elena Cuza, în București. Are deja trei internshipuri la activ, în Spania, Londra și Miami, ba chiar vrea și un al 4-lea, în Dubai, tocmai pentru a avea experiențe în medii diferite.

Marius e originar din Focșani, iar acum este Internship&Career Coach la IHTTI. Primul lui internship a fost în Grecia, ca ospătar într-un hotel, dar vorbind mai multe limbi străine a avansat rapid ca asistent manager al unuia dintre top manageri și se ocupa de VIP-urile cazate în hotel. Acum, îi consiliază pe studenții din anul I și II să obțină interviuri cu angajatorii prezenți la IRF și să își găsească cele mai potrivite internshipuri.

Epilog la International Recruitment Forum 2017

Dragilor, acesta a fost ultimul articol dedicat participării mele la International Recruitment Forum 2017, organizat de Swiss Education Group, la invitația prietenilor de la IntegralEdu. O experiență extrem de interesantă pentru un om care lucrează într-o universitate și fructuoasă din punctul de vedere al articolelor scrise. De aceea, în încheiere, să facem o inventariere a articolelor scrise pe această temă:

International Recruitment Forum 2017 și despre hospitality;

IHTTI Neuchatel;

Swiss Hotel Management School;

Hotel Institute Montreux;

Cesar Ritz Colleges și Culinary Arts Academy Switzerland.

Leave a Reply