Tu cum te pregăteşti de scrierea unui articol?

to blog, or not to blogFiecare dintre noi are un fel de ritual în tot ceea ce face, începând din momentul în care se ridică din pat dimineaţa şi terminând cu momentul în care hotărăşte, seara, să meargă la culcare.

Chestia asta se aplică şi în blogging, când vine vorba de scrisul articolelor, cel puţin aşa cred eu. Dacă ar fi să mă pui să scriu un articol altfel decât o fac acum, s-ar putea să mi se pară incomod şi să nu reuşesc să dau tot ce-i mai bun din mine.

Spre exemplu, dacă mă pui să scriu un articol în Word, s-ar putea să nu-mi iasă prea bine, pentru că m-am obişnuit atât de bine cu interfaţa WordPress, încât atunci când sunt nevoit să schimb cadrul de desfăşurare, dar să scriu acelaşi tip de texte, nu mai iese totul aşa cum era planificat.

Totuşi, aici vorbim despre cum îşi scrie fiecare articolele pe blog, nu neapărat unde le scrie. Eu, spre exemplu, nu mă pot apuca de un articol până când nu-i ştiu titlul. În timp ce unii scriu mai întâi textul, ca după aceea, trăgând o concluzie, să aleagă şi titlul, la mine ideile funcţionează altfel.

De obicei, când îmi vine o idee de articol, ştiu care e tema, în mare, ştiu cam cum vreau să arate articolul, iar următorul lucru la care mă gândesc este titlu. M-am obişnuit să nu scriu niciun cuvânt în textul articolului până când nu scriu titlul. Într-adevăr, sunt dăţi în care încep cu gândul la ceva şi termin în altă nuanţă, iar atunci sunt conştient de faptul că titlul nu se mai potriveşte şi-l schimb, dar, trebuie să recunosc, aceste cazuri sunt destul de rare.

Tu cum te pregăteşti de scrierea unui articol? Îţi scrii o schiţă înainte? Îl scrii în Word şi apoi il copiezi pe blog, sau cum?

8 Comments

 1. daniel 17 decembrie 2012
  • Cristian Florea 17 decembrie 2012
 2. Omega Peter 17 decembrie 2012
  • Cristian Florea 17 decembrie 2012
 3. Stoian Ciprian 17 decembrie 2012
  • Cristian Florea 17 decembrie 2012
 4. zdzero 18 decembrie 2012
  • Cristian Florea 18 decembrie 2012

Leave a Reply