Un bug la ultimul update de la W3 Total Cache

Astăzi, minunatul plugin de cache despre care am scris aici, a venit cu un update foarte interesant (găsiţi feature-uri aici dacă vă uitaţi la versiunea 0.9.2).

Printre toate lucrurile frumoase cu care vine, are un bug. Unul mic, aproape nesemnificativ, dar dacă nu ştiţi să-l dezactivaţi, vă treziţi că blogul se vede ca şi cum n-ar avea style.css şi nu ştiţi de unde vine toată treaba.

Puteţi face update-ul fără probleme, am să vă explic mai jos cum să scăpaţi de bug. Se pare că e o problemă la partea de Minify, pentru că nu reuşeşte să combine ca lumea fişierele .css şi .js. Mie îmi citea informaţii dintr-un fişier .css care nu exista. Credeam că-s probleme la permisiunile fişierelor, dar şi după ce i-am oferit toate permisiunile, tot aşa făcea. Am citit mai târziu că nu sunt singurul care a avut problema asta, deci e bug, nu e de la serverul meu.

Aşadar, dacă pagina voastră nu mai arată ca lumea după ce faceţi update-ul pentru W3 Total Cache, din panoul de administrare din stânga, duceţi-vă la Performance » General Settings şi căutaţi căsuţa Minify. Ca să nu existe probleme, ea ar trebui să arate aşa:
Bug W3 Total Cache

După cum vedeţi, funcţia Minify este bifată, dar este setată pe „Manual”. Dacă este bifat „Auto”, apar probleme. Totodată, problemele dispar şi dacă debifaţi căsuţa „Enable”.

Oricum, fără Minify nu moare blogul vostru, oricât de mult aţi ţine la viteza sa de încărcare. Iar băieţii de la W3Edge nu ne vor ţine aşa o veşnicie. Zilele următoare s-ar putea să apară alt update care să repare acest bug. Am scris articolul în cazul în care nu ştiţi să vă reparaţi blogul după ce-aţi făcut update.

P.S.: Mulţumesc @RalucaEnache şi @AlexGheorghiţan! Dacă nu-mi spuneaţi voi că blogul meu se vede anapoda, nu-mi dădeam seama de acest bug (aveam bifată chestia aia cum că administratorii n-ar trebui să beneficieze de minify din partea W3 Total Cache, deci mie totul mi se vedea normal).

12 Comments

 1. Florin 11 mai 2011
  • Cristian Florea 11 mai 2011
 2. Zoly 11 mai 2011
  • Cristian Florea 11 mai 2011
   • Zoly 11 mai 2011
   • Cristian Florea 11 mai 2011
 3. Myky 11 mai 2011
  • Cristian Florea 11 mai 2011
 4. OMUL SIMPLU 11 mai 2011
  • Cristian Florea 11 mai 2011
 5. Alexandru George 4 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2013

Leave a Reply