Updates

Daca tot mi-am facut blog m-am gandit sa trec aici si ce updates de scripts sau alte chestii care s-au intamplat pe site-urile mele.
NU o fac pentru reclama sau pentru ca vreau sa ma laud. O fac pentru micii webmasteri care imi mai citesc blogul si vor sa stie cu ce „se mananca” webmasteringul.

Astazi am updatat scriptul WordPress pe Shiny-Hair si pe System of a Down Online. Initial am zis „La ce-mi trebuie mie update cand ma descurc asa?” dar astazi m-am hotarat sa updatez scripturile, la Shiny-Hair fiind o vaianta foarte veche de WordPress.

Acum ma impac foarte bine, ba chiar mult mai bine cu varianta noua si ma bucur de asta :) Plus ca update-ul imi creste securitatea site-ului. So..va fi putin mai greu de spart de acum in colo.

Zilele astea vreau sa updatez si myBB la System of a Down Online Forum, diferenta dintre versiunea pe care o am eu si versiunea noua fiind foarte mica. NU va fi greu si NU va necesita timp dar o voi face in functie de chef :)

Pentru cei care nu stiu cum se face un update la WordPress am sa le explic acum:

1. Downloadati ultima versiune WordPress (de cele mai multe ori va instiinteaza scriptul cand apar noi versiuni si va arata link-ul de download al ultimei)

2. Dezarhivati ceea ce ati downloadat

3. Uploadati pe server WordPress-ul nou inlocuind fisierele deja existente fara a inlocui si wp-content(Atentie! INLOCUITI!! NU stergeti si apoi reuploadati. Dati Overwrite).

wp-content TREBUIE lasat asa pentru ca acolo se afla themes, plugins si uploads. Nu cred ca vreti sa ramaneti fara ele :)

4. Intrati pe site si incercati sa va logati ca Admin. Veti vedea ca vi se cere upgradarea bazei de date. Urmati toti pasii si o upgradati.

5. Succes! That’s all :)

Zilele astea mai vreau sa schimb thema la Shiny-Hair, vreau sa-i fac una mai draguta. Dar asta o voi face in functie de timpul si cheful pe care il voi avea.

Cam astea sunt update-urile for today. Succes tuturor cu site-urile si cu tot ce-si doresc!

Leave a Reply