Există un test pentru verificarea consumului de alcool. Tu ce scor obții?

AlcoHelp este singurul program din România pentru prevenirea și tratarea abuzului de alcool. Ei au lansat acum ceva timp un test care te ajută să-ți dai seama dacă bei prea mult alcool sau nu. Testul este făcut de către Organizația Mondială a Sănătății și este folosit în peste 190 de țări, iar echipa AlcoHelp l-a tradus în limba română și l-a aranjat într-o formă ușor de parcurs.

Poți completa testul dând click aici.

A fost făcută și o statistică în rândul a 5000 de români care au beneficiat de-a lungul timpului de programele AlcoHelp, iar rezultatele arată cam așa:

  • 52.4% dintre respondeți aveau un consum problematic de alcool;
  • 8% dintre ei consumau zilnic sau aproape zilnic mai mult de 6 băuturi alcoolice la o ocazie;
  • 35% nu s-au simțit capabili să își îndeplinească sarcinile din cauza consumului de alcool;
  • 43% dintre ei au spus că au avut momente în ultimul în an în care nu și-au amintit ce s-a întâmplat pentru că băuseră prea mult alcool. 8% dintre ei simt aproape zilnic această senzație;
  • 23% dintre respondeți s-au rănit pe ei sau au rănit pe alții din cauza consumului de alcool;
  • 40% au fost sfătuiți de un medic sau de prieteni să reducă consumul de alcool.

Văzând cifrele de mai sus, mi-am făcut și eu testul, iar rezultatul este următorul:

test alcohelp - cat alcool consumi

Se pare că e ok, nu beau alcool mai mult decât ar trebui, dar sunt curios care e rezultatul tău. Îți poți face testul aici.

Apropo, există și o aplicație mobilă numită Alcohelp care te poate ajuta să ții un jurnal al alcoolului consumat. Practic, notezi acolo de fiecare dată când bei alcool ca să poți vedea, statistic, cât de mult consumi, dar și ca să poți vedea cât de mult trebuie să reduci consumul de alcool, dacă e nevoie. Poți descărca aplicația de aici pentru iOS și aici pentru Google Play.

Leave a Reply