WordPress Post Revisions

Deşi WordPress este unul dintre cele mai bune platforme de blogging din lume, deşi este optimizat foarte bine şi deşi îţi faci treaba cu el indiferent de situaţie, mai sunt şi cazuri în care are anumite probleme … să le spunem, „din fabrică”.

Una dintre ele (apărută de la WordPress 2.6), este cea de Post Revisions. WordPress are prostul obicei de a duce în baza de date orice bucăţică, modificare sau autosalvare de articol. Problema nu este că le duce în baza de date, ci că rămân acolo, populând-o inutil. De această problemă am auzit prima dată de la AccesInterzis. El a descoperit cum poate fi stopat acest lucru, dar nu ştia cum poţi scăpa de aceste frânturi automat. După cum se poate citi în comentariile articolului său, el a şters manual totul pentru că avea doar câteva articole, dar eu aveam deja 250 de posturi şi-mi era greu s-o fac.

Ulterior, am descoperit tutorialul de la De ce?. Cu câteva cunoştinţe de phpMyAdmin şi MySQL, Dan a reuşit să şteargă toate salvările inutile din baza de date şi a rezolvat şi problema pe care nu ştia AccesInterzis s-o rezolve.

Mai târziu, cu ajutorul lui Eugen, am descoperit pluginul numit WP-Optimize care curăţă murdăria din baza de date fără nicio conectare manuală la phpMyAdmin, în plus, îţi mai şterge şi spam-ul, comentariile neaprobate şi îţi mai curăţă şi baza de date.

Ca orice utilizator de WordPress care preferă uşor, rapid şi de calitate, am ales pluginul, cu care am curăţat nici mai mult nici mai puţin de 1672 revisions la cele 420 de articole ale mele, adică am scăpat de 4MB din baza mea de date. Şi gândiţi-vă, într-o bază de date, 4 MB este enorm.

Propun să nu mai staţi pe gânduri şi să vă curăţaţi şi voi baza de date, nu înainte de a face un backup.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Andreionuţ 4 Iul 2009, ora 15:22

  Mersi de prezentare, o să îl folosesc şi eu :)
  .-= Ultimul articol al lui Andreionuţ – Recomandă-mi un film… =-.

  • Grim_Cris 4 Iul 2009, ora 15:35

   cu cea mai mare placere

 • Ciolitto 4 Iul 2009, ora 17:50

  Nu am stiut de asa ceva. 4MB ocupati degeaba este destul de mult. Am sa instalez si eu pluginul si iti multumesc pentru informatie.
  O zi buna

 • Grim_Cris 4 Iul 2009, ora 18:09

  Ma bucur ca iti este de ajutor. Numai bine!

 • Andreea Marin banica 6 Iul 2009, ora 16:49

  O sa incerc si eu sa-l folosesc, dar nu prea ma pricep, sper sa nu fac o prostie :)
  .-= Ultimul articol al lui Andreea Marin banica – Turta dulce cu visine =-.

 • Pentru femei 6 Iul 2009, ora 18:05

  La ce iti foloseste efectiv? Se incarca site-ul mai repede?
  .-= Ultimul articol al lui Pentru femei – Delfinii =-.

  • Grim_Cris 6 Iul 2009, ora 22:06

   Intr-un fel. Dar iti goleste baza de date oricum, ceea ce e bine.

 • Andreea Gheorghe 7 Iul 2009, ora 11:07

  E foarte bine sa renunti la mesajele de care nu ai nevoie in WordPress.

  Pe de alta parte, ma gandesc ca chiar daca baza de date e destul de mare, un SQL va sti sa o interogheze foarte bine si sa o foloseasca bine. Zic si io. :)

  • Grim_Cris 7 Iul 2009, ora 11:20

   da, oarecum. Dar SQL-ul ala de care vorbesti tu citeste toate tabelele cand deschizi pagina. Inclusiv acest post revisions. Si dureaza cu cateva milisecunde in plus sa se incarce pagina :D

 • Andreea Gheorghe 15 Iul 2009, ora 10:35

  Intr-adevar, nu m-am gandit asa. :))