WP Smush It, meet everyone

Am mai vorbit în câteva articole pe-aici despre cum poţi să-ţi faci blogul să se încarce mai rapid şi despre cât de important este acest lucru.

Dacă vă amintiţi de articolul acesta, chiar la punctul 1 am zis că este foarte important ca imaginile de pe blog să fie mici, pentru că utilizatorii cu conexiuni mai proaste la internet vor fi nevoiţi să aştepte încarcarea paginii tot mai mult dacă imaginile pe care le ai tu pe blog ocupă un ditamai spaţiul pe disc.

Veneam ca opţiune de optimizare a imaginilor cu tool-ul Smush.it de la Yahoo şi spuneam că nu stă nimeni să treacă toate imaginile pe-acolo înainte să le urce pe blog, dar că este important ca măcar header-ul sau bannerele să ajungă pe mâinile tool-ului.

Astăzi am descoperit un plugin care face pentru voi ceea ce ziceam eu acolo că nu se poate, iar asta într-un mod total automat şi în câteva fracţiuni de secundă.

WP Smush.it este pluginul care face viaţa mai uşoară celor care obişnuiesc să pună imagini în fiecare articol de pe blog (dar nu numai). Pluginul va trece automat imaginile pe care le urci pe blog prin tool-ul Smush.it al Yahoo-ului, astfel imaginile devenind mai mici (claritatea va rămâne aceeaşi), iar blogul tău se va încărca mai repede.

Se instalează normal şi se activează. Nicio setare suplimentară nu este necesară. Veţi observa o mică schimbare în momentul în care accesaţi tab-ul „Media” din Admin Panel-ul blogului vostru, nimic mai mult.
WP Smush It, meet everyone 1 | Cristian Florea

Poţi trimite pe Smush.it, în acelaşi mod automat, imaginile pe care le-ai urcat deja pe blog, fără nicio problema. Singurul minus pe care i l-aş acorda plugin-ului la acest capitol ar fi pentru că nu poţi să-ţi smushuieşti toate imaginile pe care le-ai urcat pe blog în acelaşi timp. Adică să le selectezi pe toate şi să le dai smush automat. Acest lucru se face individual, la fiecare imagine în parte. Probabil într-o versiune viitoare a pluginului vom avea şi o astfel de setare, asta dacă TOS-ul Yahoo-ului permite acest lucru.

Ce pare ciudat este faptul că din 11 persoane care au votat plugin-ul pe WordPress.org, 7 au zis că acesta nu funcţionează pe versiunea 3.1 a celebrei platforme de blogging (eu sunt unul dintre cei 4 care au zis că funcţionează, după ce l-am testat pe două bloguri).

Vă invit să-l testaţi, să-l folosiţi şi să-mi spuneţi ce părere aveţi despre el. Eu îl consider foarte folositor, având în vedere că fiecărei poze pe care-am micşorat-o până acum i-am redus mărimea cu cel puţin 5%. Gândiţi-vă la 10 poze, câte apar pe index, reduse cu 5%.

P.S.: WP Smush It + Grab & Save = Love :)

6 Comments

  1. Marius 12 martie 2011
    • Cristian Florea 13 martie 2011
  2. rami 13 martie 2011
    • Cristian Florea 13 martie 2011
  3. mhartung 13 octombrie 2012
    • Cristian Florea 14 octombrie 2012

Leave a Reply