Aseară am discutat despre siguranţa rutieră şi-am plecat de-acolo uimit

michelinAseară, la invitaţia Michelin, am fost la o dezbatere despre siguranţa rutieră. Mi se pare tare important ca fiecare dintre noi să cunoască nişte statistici în legătură cu ceea ce se întâmplă pe şoselele noastre, în primul rând pentru a conştientiza cam cât de gravă e situaţia şi în al doilea rând pentru a le arăta şi altora că nu e de joacă cu chestia asta.

Sincer, când am hotărât să merg acolo, mă aşteptam să mi se facă o comparaţie între România şi alte ţări din punctul de vedere al accidentelor, apoi să se termine distracţia şi să plecăm acasă. În mare, cam aşa a fost, dar pentru că România e fruntaşă cam peste tot când vine vorba de accidente rutiere, am plecat acasă dându-mi seama că situaţia e mai gravă decât îmi imaginam. Iar ca să înţelegeţi despre ce e vorba, permiteţi-mi să vă arat câteva lucruri discutate aseară.

Numărul de morţi pe miliardul de kilometri parcurşi.

numarul de morti pe miliardul de kilometri parcursi

A se observa faptul că graficul a fost gândit până la numărul 30, iar România se află la 43. Asta ar trebui să-ţi dea destul de mult de gândit.

One km/h slower would prevent more than 2,200 deaths a year.

2200! Amintiţi-vă de numărul ăsta când vă mai urcaţi la volan. Mulţumesc!

Cum s-a schimbat numărul oamenilor care au murit datorită urcării la volan sub influenţa alcool-ului

Aseară am discutat despre siguranţa rutieră şi-am plecat de-acolo uimit 1 | Cristian Florea

A se observa că la noi nu numai că numărul e într-o continuă creştere, dar suntem fruntaşi la chestia asta. Şi nu cred că românii sunt cei cărora le place alcool-ul cel mai mult, dar cu siguranţă sunt cei mai inconştienţi când vine vorba de chestia asta.

Discuţia s-a îndreptat la un moment dat spre importanţa folosirii anvelopelor de iarnă. Poliţia a dat acum ceva timp o lege care îi obligă pe şoferi să-şi cumpere anvelope de iarnă în sezonul rece. Prostia pe care au făcut-o a fost că nu au explicat şi de ce e nevoie de aşa ceva, iar obligaţia asta de a cumpăra nişte lucruri pe care tu nu le vezi utile, e cam nasoală. Răpiţi-vă, vă rog, 35 de secunde din timpul vostru preţios şi accesaţi link-ul ăsta.

Acum, după ce v-am umplut capul de cifre, permiteţi-mi să vă întreb care credeţi că sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere din România şi cum credeţi că am putea să schimbăm situaţia în bine.

Mulţumesc!

10 Comments

 1. Ana- 11 octombrie 2012
 2. travelgossips 11 octombrie 2012
  • Cristian Florea 11 octombrie 2012
 3. Sergiu Nicola 11 octombrie 2012
  • Cristian Florea 11 octombrie 2012
   • Sergiu Nicola 12 octombrie 2012
 4. Omega Peter 11 octombrie 2012
  • Cristian Florea 11 octombrie 2012
 5. RR 12 octombrie 2012
  • Cristian Florea 14 octombrie 2012

Leave a Reply