3 trucuri ca să țină mai mult bateria la Apple Watch

Ca la majoritatea smartwatch-urilor de pe piață, bateria la Apple Watch nu excelează. Eu am un Apple Watch Series 2, cumpărat acum vreo două luni de zile, de care sunt foarte încântat și care mi se pare chiar util. Bateria ține două zile fără să mă chinui, deși cei de la Apple au zis la evenimentul de lansare că va ține aproximativ 18 ore (bineînțeles, ei au făcut un worst-case scenario, pentru heavy useri). Uneori ajung și în prima parte din a treia zi cu Apple Watch-ul funcțional. Azi m-am gândit să-ți arăt câteva trucuri pe care le folosesc eu ca să țină mai mult bateria la Apple Watch. Hai să vezi despre ce e vorba. 

1. Lasă doar notificările care contează

Notificările consumă baterie, atât pe iPhone, cât și pe Apple Watch. Cu cât primești mai multe, cu atât există riscul ca Apple Watch-ul tău să rămână mai rapid fără baterie. Eu sunt caz fericit, că nu-mi place să fiu distras, așa că am dezactivat aproape toate notificările pentru iPhone și, implicit, nici pe Apple Watch nu apar. Dacă vrei să selectezi ce notificări să-ți apară pe Apple Watch și ce notificări să nu apară, deschide pe iPhone aplicația Watch, apoi du-te la Notificări și debifează ce nu te interesează în mod special (gen, notificări de la LinkedIn sau notificări că mașina Uber se apropie).

Apropo, hai să-ți spun o curiozitate legată de notificări. Pe Apple Watch ai două tipuri de notificări: cele cu care poți interacționa (cum sunt notificările de la mesaje, spre exemplu, pentru că poți răspunde mesajelor direct de pe ceas) și cele care doar te informează de ceva (cum sunt notificările de la Taxify, spre exemplu). Când îți apar pe ceas, notificările care au și o aplicație instalată pe Apple Watch sunt afișate cu o iconiță în formă de cerc, iar cele care sunt doar informative (pentru care nu există aplicație pe Apple Watch) au o inconiță mai pătrățoasă, ca în fotografia de mai jos, unde Messenger are aplicație de Apple Watch, iar Taxify nu. :D

trucuri ca sa tina mai mult bateria la Apple Watch - notificari apple watch

2. Dezactivează reîmprospătarea aplicațiilor în fundal

Din nou, e un truc pe care-l poți încerca și pe iPhone și-ți va salva și de-acolo câteva procente de baterie. Mare parte dintre aplicații se actualizează singure chiar și atunci când nu sunt deschise, ca să ai parte de informații noi atunci când le deschizi. Totuși, lucrul acesa îți consumă multă baterie și sunt aplicații pe care poate nu le vrei sincronizate continuu, cum e Google Maps, spre exemplu. Sau aplicația de Mail, dacă nu obișnuiești să citești mailuri de pe Apple Watch.

Ca să verifici ce aplicații își actualizează datele în fundal și ca să dezactivezi reîmprospătarea lor automată, intră în aplicația Watch de pe iPhone, apoi mergi la General – Reîmprospătare în fundal și dezactivează tot ce nu-ți folosește.

trucuri ca sa tina mai mult bateria la Apple Watch - reimprospatare aplicatii in fundal

3. Conservă bateria în timpul nopții

Eu noaptea, când dorm, nu folosesc ceasul. Nu sunt obișnuit să dorm cu ceasul la mână și nici nu vreau să mă obișnuiesc. Totuși, chiar dacă nu folosești ceasul, în timpul nopții bateria la Apple Watch se consumă destul de mult (între 10% și 15%) așa, degeaba. Soluția pentru a nu se mai consuma atât de multă baterie e să treci ceasul în Mod Avion. Cu Mod Avion activat, se consumă doar 1% din baterie în timpul nopții.

Ca să activezi Mod Avion, e de-ajuns să dai dai swipe ceasului de jos în sus și apoi să apeși pe acel avion, ca în fotografia de mai jos.

trucuri ca sa tina mai mult bateria la Apple Watch - airplane mode

Cu Mod Avion activat, ceasul nu mai comunică deloc cu telefonul și din acest motiv majoritatea aplicațiilor de pe ceas nu mai funcționează. De menționat e faptul că în funcție de setările pe care le ai, s-ar putea ca atunci când treci Apple Watch-ul pe Mod Avion să se treacă automat și telefonul, dar dacă dezactivezi Mod Avion de pe iPhone, n-o să se dezactiveze și de pe Apple Watch. Iar dacă vrei ca telefonul tău să nu mai treacă pe Mod Avion în același timp cu ceasul, deschide aplicația Watch, apoi mergi la General – Mod Avion și dezactivează Oglindire iPhone.

Bonus

Mai sunt câteva trucuri pe care le poți încerca pentru a ține mai mult bateria la Apple Watch. Eu nu le folosesc, dar m-am gândit să le menționez în cazul în care dorești tu să le încerci:

  • minimizează luminozitatea ecranului, intrând în aplicația Watch de pe iPhone și mergând la Luminozitate și mărime text.
  • folosește un cadran cu puține culori. Cu cât e mai mult negru pe cadranul ceasului tău, cu atât economisești mai multă baterie. Totodată, e și o setare cu ajutorul căreia poți renunța de tot la culorile de pe Apple Watch, făcându-l să afișeze doar alb, negru și gri (din aplicația Watch – General – Accesibilitate – Tonuri de gri).

Sper că îți sunt de folos aceste trucuri care te ajută să țină mai mult bateria la Apple Watch. Iar pentru că sigur ai mai multe produse Apple în casă dacă ai citit până aici, te invit să vezi ce-am mai scris despre produsele Apple, aici.

2 Comments

  1. Carmen 19 mai 2020
    • Cristian Florea 19 mai 2020

Leave a Reply