Care-i cel mai bun articol pe care l-ai scris săptămâna asta?

Eu încerc pe cât posibil să îmi iau jumătate de oră liberă în fiecare zi de duminică şi să mă uit peste articolele scrise în săptămămâna respectivă, încercând să-mi dau seama care este cel mai popular post. De multe ori, cel mai share-uit nu este cel care are şi cele mai multe comentarii, dar popularitatea încerc s-o iau în special după numărul de oameni care au ajuns pe pagina articolului şi mai puţin după numărul de comentarii.

De ce fac lucrul ăsta? Ca să-mi dau seama cam ce fel de articole prind cel mai bine şi cam ce subiecte ar trebui să mai dezbat. Totodată, încerc să-mi dau seama şi cam cât de mult contează ziua în care scrii un anumit articol (adică dacă lunea şi miercurea vin mai mulţi vizitatori, sau nu).

Mă rog, nu ştiu câţi dintre voi fac chestia asta, dar acum vă provoc şi, zic eu, ar trebui s-o faceţi. Uitaţi-vă peste toate articolele pe care le-aţi scris săptămâna asta şi spuneţi-mi şi mie, vă rog, care a fost cel mai citit. Lăsaţi un comentariu cu link-ul şi, dacă vreţi, cu câteva cuvinte despre articol.

statistici

P.S.: Cel mai citit articol pe care l-am scris săptămâna asta a fost „Cum îţi dai seama în ce mail-uri trebuie să ai încredere”.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • addicted 9 Sep 2012, ora 11:48

  Ma mira de fiecare data faptul ca fix articolele la care nu ma chinui absolut deloc si care, aparent, nu sunt interesante sunt cele mai vizualizate si „imprastiate”. :)
  In schimb… articolele in care pun suflet, sunt complexe, pline de sfaturi ok si recomandari sunt cam ignorate.
  Nu am sa inteleg niciodata asta!

  • Cristian Florea 9 Sep 2012, ora 11:52

   Da, da, cunosc sentimentul şi nu prea înţeleg nici eu de ce. Proababil oamenii preferă articolele care se citesc uşor şi care nu-i pun prea mult pe gânduri. Apropo, care a fost cel mai citit articol al tău de săptămâna asta?

 • Bezea Tudorel (@staupenetro) 9 Sep 2012, ora 12:02

  Desemnat: http://www.staupenet.ro/il-pup-pe-chinezu.html
  De ce? Pentru ca asa vreau :) Din punctul meu de vedere, un articol bun este cel care aduce zambetul pe buze – poate sa fie un articol documentat sau o simpla veste.

  • Cristian Florea 9 Sep 2012, ora 12:17

   De acord, fiecare îşi poate alege articolul cel mai bun folosind criterii proprii. :D

 • Petru Dolhescu 9 Sep 2012, ora 15:41

  Saptamana aceasta nu am scris articole decat cel pe care l-am publicat astazi. Dar am scris sambata trecuta unul care este cel mai citit din ultimele 30 de zile. Se numeste „O altfel de toamnă”. Cred ca a contat mult si faptul ca l-am publicat pe 1 septembrie, prima zi de toamna, din punct de vedere calendaristic.

  • Cristian Florea 9 Sep 2012, ora 17:58

   Şi eu am scris acum vreo 2 ani un articol despre prima zi de toamnă şi anul astă în primele 2-3 zile de toamnă am văzut că a fost foarte vizitat.

 • Ana- 10 Sep 2012, ora 11:48

  n-am apucat sa scriu nimic saptamana asta, am nevoie de o vacanta…

  • Cristian Florea 10 Sep 2012, ora 12:07

   Ia-ţi o vacanţă, atunci. :D

 • Omega Peter 10 Sep 2012, ora 18:00

  E o chestie buna de facut, dar iti omoara si mult timp! Duminica cand ar trebui sa faci cu totul altceva… :P

  • Cristian Florea 10 Sep 2012, ora 18:11

   Nu ar avea de ce să-ţi ocupe mult timp. Trebuie doar să ştii cum să te foloseşti de serviciul care îţi oferă statisticile. În Google Analytics, poţi selecta ce perioadă vrei tu pentru a-ţi afişa statisticile. Selctezi o săptămână, te duci la butonul Content » Overview, and that’s all. În 31 de secunde ai aflat care a fost cel mai vizualizat articol.