Există instructori de skate, bmx sau role în România?

Ieri mă gândeam că ar fi tare bine dacă aş şti să fac bunny hop cu bicicleta. Nu ştiu exact la ce m-ar ajuta, dar e un lucru pe care vreau de mult timp să-l învăţ. Aşa, doar pentru mine.

Apoi mi-a venit imediat în minte faptul că nu am auzit niciodată de un instructor de biciclete care să te înveţe cum să faci trick-uri. De Bike School ştiu de la prietenii de la Smartatletic, dar ei te învaţă să mergi pe biclă, nu să faci trick-uri.

Apoi mi-am dat seama că majoritatea sporturilor extreme n-au instructori în ţara noastră. Nici la skate n-am auzit şi nici la role.

Am căutat, bineînţeles, un răspuns pe Google. Am găsit un instructor de skate despre care nu pot afla mare lucru pentru că nu are un website, iar informaţiile de pe profil sunt mult prea puţine. I-am găsit doar profilul de Facebook şi LinkedIn, iar la ambele scria că e instructor de skate. Dacă aş fi părinte, nu mi-aş lăsa copilul să se ducă la el pentru că nu-mi oferă destulă informaţie credibilă. Şi eu îmi pot scrie pe profilul de Facebook că-s instructor de skate dacă mă supăr puţin.

În ceea ce priveşte rolele, am găsit un blog care promite să te înveţe cum să mergi pe role. Nu spune nimeni dacă vei învăţa şi cum să faci trick-uri. La fel, dacă aş fi părinte, nu mi-aş lăsa copilul pe mâna oamenilor ălora pentru că nu-mi arată că ar fi profesionişti.

În ceea ce priveşte trick-urile pe bicicletă, Google nu mi-a dat niciun rezultat, din păcate.

Cum ar fi ca un roller, un biker şi-un skater să îşi facă un business şi să fie instructori de sporturi extreme? Cred că ar avea foarte multe de câştigat, având în vedere că majoritatea copiilor au o perioadă a lor în care vor să înveţe un sport extrem. Dacă tu reuşeşti să le araţi că e mai bine să înveţe sportul ăla cu tine, nu pe stradă, de convinsul părinţilor se ocupă ei.

cristian florea pe skate

Later edit: Instructorul de skate şi de role a lăsat un comentariu. Ar fi bine să-l citeşti.

12 Comments

 1. I.C. Rosianu 26 aprilie 2013
 2. Pincu 26 aprilie 2013
 3. Carmen 1 mai 2013
  • Cristian Florea 2 mai 2013
 4. Corneliu skateSMART 13 mai 2013
  • Cristian Florea 13 mai 2013
 5. role copii 22 mai 2013
 6. Simona Mirea 17 iunie 2014
  • Cristian Florea 17 iunie 2014

Leave a Reply