Există instructori de skate, bmx sau role în România?

Ieri mă gândeam că ar fi tare bine dacă aş şti să fac bunny hop cu bicicleta. Nu ştiu exact la ce m-ar ajuta, dar e un lucru pe care vreau de mult timp să-l învăţ. Aşa, doar pentru mine.

Apoi mi-a venit imediat în minte faptul că nu am auzit niciodată de un instructor de biciclete care să te înveţe cum să faci trick-uri. De Bike School ştiu de la prietenii de la Smartatletic, dar ei te învaţă să mergi pe biclă, nu să faci trick-uri.

Apoi mi-am dat seama că majoritatea sporturilor extreme n-au instructori în ţara noastră. Nici la skate n-am auzit şi nici la role.

Am căutat, bineînţeles, un răspuns pe Google. Am găsit un instructor de skate despre care nu pot afla mare lucru pentru că nu are un website, iar informaţiile de pe profil sunt mult prea puţine. I-am găsit doar profilul de Facebook şi LinkedIn, iar la ambele scria că e instructor de skate. Dacă aş fi părinte, nu mi-aş lăsa copilul să se ducă la el pentru că nu-mi oferă destulă informaţie credibilă. Şi eu îmi pot scrie pe profilul de Facebook că-s instructor de skate dacă mă supăr puţin.

În ceea ce priveşte rolele, am găsit un blog care promite să te înveţe cum să mergi pe role. Nu spune nimeni dacă vei învăţa şi cum să faci trick-uri. La fel, dacă aş fi părinte, nu mi-aş lăsa copilul pe mâna oamenilor ălora pentru că nu-mi arată că ar fi profesionişti.

În ceea ce priveşte trick-urile pe bicicletă, Google nu mi-a dat niciun rezultat, din păcate.

Cum ar fi ca un roller, un biker şi-un skater să îşi facă un business şi să fie instructori de sporturi extreme? Cred că ar avea foarte multe de câştigat, având în vedere că majoritatea copiilor au o perioadă a lor în care vor să înveţe un sport extrem. Dacă tu reuşeşti să le araţi că e mai bine să înveţe sportul ăla cu tine, nu pe stradă, de convinsul părinţilor se ocupă ei.

cristian florea pe skate

Later edit: Instructorul de skate şi de role a lăsat un comentariu. Ar fi bine să-l citeşti.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • I.C. Rosianu 26 Apr 2013, ora 11:55

  Ar fi o idee sa fie deschisa o scoala pentru asa ceva :)

  • Cristian Florea 26 Apr 2013, ora 11:59

   Şi nici prea costisitor nu cred că ar fi să începi o asemenea afacere.

 • Pincu 26 Apr 2013, ora 13:24

  Oricum skateboarding e viata de strada! gieee! :))

 • Carmen 1 Mai 2013, ora 20:31

  Chiar ma gandeam la asta cand am trecut saptama trecuta prn Herastrau si am vazut cativa care sa dadeau cu skate-ul/rolele. Insa ce tip de atestat ti-ar trebui sa ajungi se oferi tainele acestor sporturi?

  • Cristian Florea 2 Mai 2013, ora 12:53

   Nu ştiu, dar trebuie să existe ceva, oricum. Apropo, între timp am descoperit scoaladepedalat.ro

 • Corneliu skateSMART 13 Mai 2013, ora 23:21

  Salut! Sunt instructor la skateSMART, blogul despre care ai pomenit mai sus.
  Pot recomanda http://scoaladepedalat.ro/ pentru lectii de mers pe bicicleta, chiar si pentru cei care vor extrem.
  Cat despre scoala de role, pot preda cam orice se face pe role, pe asfalt. Rampe si rail, nu, pentru ca nu pot asigura nivelul de siguranta pe care il promovez. In caz de nevoie pot colabora cu diferiti alti patinatori care pot preda si aceste lucruri.
  Tin sa mentionez ca sunt primul instructor de role cu certificat international din Romania. Sunt foarte pasionat de mersul pe role si de predat. Am deschis firma pentru activitatea asta, spre deosebire de restul profesorilor de prin parcuri. Daca lucrurile acestea nu inspira destula incredere, atunci astept recomandari pentru a imbunatati imaginea.
  PS: as aprecia o mica editare a articolului. Multumesc!

  • Cristian Florea 13 Mai 2013, ora 23:44

   Ceea ce ai scris aici inspiră încredere. Adică asta m-ar convinge să apelez la serviciile tale. Doar că site-ulnu arată deloc profesionist, de-aia nu-mi inspiră încredere. Un părinte ia contact cu site-ul oficial, nu cu comentariul de aici.

 • role copii 22 Mai 2013, ora 15:28

  Cursuri de role se mai dau si in parcul Lumea Copiilor din Bucuresti (langa Tineretului). Pentru detalii si abonamente puteti lua legatura cu baietii din 24Slalom. Ii gasiti pe Facebook.

 • Simona Mirea 17 Iun 2014, ora 12:33

  lucram la o scoala care sa le adune pe toate, insa intre timp exista instructori
  pt skate: Invata din mers la care sunt instructori skateri care participa la contesturi si sunt buni si activi (Sheckle si Dumi), iar la role exista AMBiance de mai multi ani, cu unul dintre cei mai vechi oameni in rollerblading din Ro, Cosmin Dumitru. la bmx si eu stiu de scoala de pedalat. Deci exista si in curand va fi si o scoala cu toate. aaait!

  • Cristian Florea 17 Iun 2014, ora 15:48

   Aşteptăm cu drag. :D