Cum faci să ți se salveze pe telefon pozele în care ești tăguit pe Facebook

Mi se întâmplă de multe ori să fiu tăguit pe Facebook în anumite poze pe care le-aș vrea și în telefon, doar că mi-e atât de lene să le salvez, încât de fiecare dată îmi spun că dacă o să am nevoie de poza aia, o să stau s-o caut direct pe Facebook.

Zilele trecute am descoperit o metodă prin care poți face în așa fel încât să ți se salveze pe telefon toate fotografiile în ești tăguit pe Facebook. De menționat ar fi că nu poți salva și fotografiile din urmă, ci doar pe cele în care vei fi tăguit după ce pornești serviciul.

Ce trebuie să faci?

În primul rând, trebuie să-ți instalezi pe telefon aplicația IFTTT. IFTTT vine de la If This, Then That. Adică e o aplicație la care poți conecta o mulțime de servicii, iar ea urmărește niște așa-zise „rețete”, de genul:

  • IF – fac o poză nouă cu telefonul, THEN – trimite-o pe mail;
  • IF – fac un print screen cu telefonul, THEN – urcă-l pe Dropbox;
  • IF – cineva îmi dă tag într-o poză de pe Facebook, THEN – încarcă acea poză în telefon;
  • IF – scriu pe Twitter un status cu hashtagul #casastiti, THEN – publică-l automat și pe Facebook;
  • IF – e ziua unui prieten de pe Facebook, THEN – trimite-mi un mail în care să mă anunți;
  • etc.

Rețete sunt o mulțime, iar tu nu trebuie decât să le activezi sau, dacă vrei, poți chiar să-ți creezi o rețetă proprie. Cea care salvează automat pozele de pe Facebook în care ești tăguit se găsește aici, iar tot ce trebuie să faci este s-o adaugi în contul tău, apoi se va ocupa aplicația IFTTT de toate. Încă ceva: ar trebui să ai grijă să-i dai aplicației permisiunea de a rula în background, altfel va rula doar când o deschizi și s-ar putea să fii tăguit în anumite poze, iar ele să nu apară pe telefon.

Dacă vrei să vezi lista întreagă de rețete IFTTT, o găsești aici.

2 Comments

  1. Gabriel 16 septembrie 2016
    • Cristian Florea 16 septembrie 2016

Leave a Reply