Am schimbat modul de afişare al thumbnail-urilor. Să vă explic de ce.

wordpressSpuneam pe la începutul lunii mai că mi-am pus ca thumbnail prima imagine din articol şi că eram tare încântat de chestia asta.

Puteam folosi si funcţia Fetured Image cu care venea WordPress-ul, dar atunci am zis că prea mult mă chinui. Mai uşor era să pun o poză în articol, iar aceasta să fie afişată automat ca thumbnail. Ieri m-am gândit să nu mai folosesc metoda asta pentru afişarea thumbnail-urilor pentru că avea câteva neajunsuri.

Se mai întâmpla să am articole (cum e ăsta, spre exemplu), unde să n-am nevoie (şi loc) de poză printre rânduri. Problema la vechea metodă de afişare a thumbnail-urilor era că dacă nu voiam să pun poză, pe index îmi apărea o imagine pe care o setam eu, ceva de genul „Articolul ăsta n-are poză”.

Acum, dacă nu vreau să pun poză în articol, îmi apare pur şi simplu textul fără niciun fel de imagine, adică aşa.

În plus, fie că pun sau nu imagine în articol, pot seta un thumbnail fără nicio problemă.

Cum se activează Featured Image?

Spuneam mai sus că WordPress vine cu funcţia Featured Image incorporată. Din păcate, dacă foloseşti o temă mai veche pentru blogul tău, s-ar putea ca aceasta să nu fie activată. Ca s-o activezi, modifici fişierul functions.php şi adaugi următoarele linii de cod:

if ( function_exists( ‘add_theme_support’ ) ) {
add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );
}

Acum am activat funcţia, iar în momentul în care scriem sau edităm un articol, ar trebui să vedem în dreapta o nouă căsuţă:

Featured Image

Ei bine, ca să putem să şi folosim căsuţa (pentru că momentan nu se întâmplă nimic dacă vă folosiţi de ea), va trebui să copiem codul următor:

<?php
if ( has_post_thumbnail() ) { // check if the post has a Post Thumbnail assigned to it.
the_post_thumbnail();
}
?>

După ce l-am copiat, îl punem acolo unde vrem noi să apară imaginea. De obicei, trebuie pus fix înainte de <?php the_content(); ?> în loop.php. Dar dacă vreţi să apară şi în articole, modificarea se face în single.php.

Toate informaţiile de care aveţi nevoie în legătură cu Featured Image le găsiţi în Codex-ul WordPress.

Sperând că v-am fost de folos şi că v-am expus destule avantaje ale folosirii funcţiei WordPress în locul primei metode de afişare a thumbnail-urilor, aş dori să vă întreb ce părere aveţi voi despre blogurile care nu afişează intreg articolul pe index, ci doar o mică parte (excerpt-ul) lângă care este afişat thumbnail-ul. Altfel spus, preferaţi ca index-ul unui blog să fie ca al meu, sau vreţi să fie întregul text afişat pe index?

12 Comments

 1. Cristi Mirt 14 decembrie 2011
  • Cristian Florea 15 decembrie 2011
   • Cristi Mirt 15 decembrie 2011
   • Cristian Florea 15 decembrie 2011
   • Cristi Mirt 15 decembrie 2011
 2. Cristi Mirt 14 decembrie 2011
  • Cristian Florea 15 decembrie 2011
 3. dojo 15 decembrie 2011
  • Cristian Florea 15 decembrie 2011
 4. Lavinia 28 noiembrie 2013
  • Cristian Florea 28 noiembrie 2013

Leave a Reply