Yango: noul serviciu de car sharing care s-a lansat astăzi în București

La două zile după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care să reglementeze serviciile de ride sharing, s-a lansat în București o nouă aplicație asemănătoare Uber și Bolt.

Aplicația se numește Yango și aparține Companiei Yandex din Rusia. În Rusia, Yandex a cumpărat o parte dintre operațiunile celor de la Uber, făcând o companie care să desfășoare servicii împreună. Mai mult, Yandex e cel mai cunoscut motor de căutare din Rusia. 😁

Aplicația vine cu următoarele avantaje pentru utilizatori

Tarife mai mici, cel puțin pentru început. Am făcut un test cu Yango, Uber și Bolt pe același traseu: de la birou (zona Victoriei) la Mega Mall (în Pantelimon). Iată datele comparative:

Yango: noul serviciu de car sharing care s-a lansat astăzi în București 1 | Cristian Florea

Posibilitatea de a folosi un cont de familie. Practic, poți invita până la 3 persoane să folosească datele tale de card într-un cont de familie. Fiecare folosește aplicația de pe telefonul lui, doar că banii se retrag mereu de pe un singur card.

Posibilitatea de a folosi un cont de afaceri. Asta înseamnă că poți adăuga până la 20 de persoane care să folosească același card. Acele 20 de persoane nu vor vedea datele cardului, ci vor fi extrași banii pur și simplu de acolo.

Tarife Yango București

Din câte văd pe site-ul lor, cursa pornește de la un minimum de 8 lei, în care ai incluși 3 km și 7 minute de drum. După ce se termină acestea, se adaugă maximum 2 lei / km și maximum 0.2 lei / minut.

Oricum, în momentul în care alegi unde vrei să mergi, vei vedea și tariful, înainte să comanzi mașina.

Pentru șoferii parteneri, avantajul, în acest moment, e faptul că este 0% comisionul pe care-l păstrează Yango după fiecare cursă. Cu accent pe „în acest moment”. 😁

Detalii despre Yango găsești direct pe site-ul lor, iar dacă vrei să descarci aplicația, o găsești aici pentru iPhone și aici pentru smartphone-urile cu Android.

Leave a Reply