Cum apropie blogosfera oamenii

Abia s-a terminat ediţia a treia de #priNeamt, dar azi vreau să-ţi povestesc ceva din a doua ediţie. Am fost anul trecut şi-am vizitat Cetatea Neamţ, la poalele căreia se găsea magazinul Ionelei, un meşter care face din lut diverse figurine scoase din poveştile lui Creangă.

Ionela ne-a primit foarte bine când am ajuns la Cetate şi, nu ştiu cum am reuşit, dar ne-am şi împrietenit pe Facebook, după ce am schimbat două-trei vorbe. Anul acesta, trecând pe la RuralFest, am observat nişte figurine cunoscute. Era standul Ionelei, în spatele căreia era ea, răspunzându-i unei doamne la câteva întrebări. M-am apropiat şi am început să scanez figurinele. Nu mă aşteptam să mă recunoască, dar aveam de gând să-i aduc aminte că ne-am mai văzut. Nu ştiu cum, dar deşi avea foarte mulţi curioşi în faţa standului, m-a zărit şi pe mine. M-a fixat şi mi-a zis atât: „#casastiti”. :)) Am râs amândoi şi am început să ne mai întrebăm de unele şi de altele.

A fost fain. Mi-a plăcut că ne-am revăzut şi că ne-am recunoscut. Mi-a dat şi-un cadou, în schimbul promisiunii că o să recitesc toate poveştile lui Creangă.

figurina din lut - ionela lungu

Am descoperit că apare şi în evz un material despre ea. E interesant, chiar dacă-i scris în 2009.

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Anne-Marie 16 Sep 2014, ora 14:44

  Ionela e foarte drăguță! Anul trecut m-a recunoscut și pe mine și mi-a dăruit un magnet drăguț de frigider cu Păcală :)

  • Cristian Florea 16 Sep 2014, ora 17:07

   Eu mă mir că poate reţine atâtea feţe. :))

 • Deby.ro 16 Sep 2014, ora 18:44

  Hmm, eu nu o cunosc pe Ionela, dar dupa cate ati spus voi doi, pare a fi o tipa tare de treabă. Fain cadouaş ai primit :D

  • Cristian Florea 18 Sep 2014, ora 16:24

   Chiar e foarte de treabă. :D Dacă ajungi pe la Cetatea Neamţ, să întrebi de ea.